AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.18 // 1.5.2024

"Lisää taitoa ja kokemusta" - Roman Eremenko vahvistamaan Gnistanin keskikenttää

"Lisää taitoa ja kokemusta" - Roman Eremenko vahvistamaan Gnistanin keskikenttää

Roman Eremenko tuo roppakaupalla kokemusta Gnistaniin. (Kuva: Juha Tamminen)

Gnistan saa erittäin nimekkään vahvistuksen loukkaantumisten takia harventuneelle keskikentälleen, kun Roman Eremenko liittyy Kipinän vahvuuteen.

37-vuotiaalla Roman Eremenkolla on takanaan todella merkittävä ura jalkapalloilijana. Debyytti miesten peleissä tapahtui kaudella 2004 Pietarsaaren Jarossa, joka pelasi vielä tuolloin Veikkausliigaa. Eremenko siirtyi kaudeksi 05-06 Italian Serie A:han Udineseen Jaron kautta aikain suurimmalla siirtosummalla. Ulkomailla Eremenko on kokenut Serie A:n lisäksi myös Ukrainan ja Venäjän pääsarjat. Eremenko palasi Suomeen kaudeksi 2022 HIFK:n riveihin. Tähtirintojen vaikealla kaudella otteluita Veikkausliigassa kertyi 11 ja tehtyjä maaleja kaksi kappaletta. Viime kaudella taitava pelimies edusti Honkaa 17 Veikkausliigan ottelussa.

Suomen A-maajoukkueessa Eremenko debytoi 20-vuotiaana kesäkuussa 2007 pelatussa ottelussa Belgiaa vastaan, jonka jälkeen "Roma" oli tuttu näky Huuhkajien riveissä. Taitava ja juonikas keskikentän keskustan hyökkäävä pelaaja oli Huuhkajien runkopelaajia kaikissa arvokisa-karsinnoissa vuosien 2008-2015 ajan. Eremenko pelasi yhteensä 73 ottelua Huuhkajissa.

Eremenko liittyi Gnistanin harjoituksiin tiistaina. Alkukauden pelaamatta ollut pelimies liittyy joukkueeseen innokkain mielin.

– Innolla liityn Gnistanin mukaan! Olen katsellut Gnistanin viimeisimmät ottelut Veikkausliigassa ja joukkueella on ollut kentällä todella hyvä meininki, pelejä on ollut viihdyttävää katsoa. Olen ollut alkukauden pelaamatta, mutta siitä huolimatta kunto on ihan hyvä. Ottaa tietenkin oman aikansa tutustua pelikavereihin ja pelitapaan, mutta uskon sen tapahtuvan nopeasti. Pystyn varmasti kokemuksellani auttamaan joukkuetta ja annan aina kentällä 100%.

Gnistanin päävalmentaja Jussi Leppälahti on tyytyväinen saadessaan syvyyttä loukkaantumisten vuoksi kapeaksi käyneeseen keskikentän keskustaan.

– Tämänhetkinen ryhmämme on pelannut loistavasti, mutta tietysti olemme kaikki iloisia kun pääsimme yhteisymmärrykseen Romanin kanssa. Hän tuo meille lisää taitoa ja kokemusta. Nuoret kehittyvät pelaajamme saavat yhden esimerkkipelaajan lisää, jolta ottaa oppia. Roman tulee olemaan tärkeä komponentti keskikentällämme!

Gnistanin urheilutoimenjohtaja Jarkko Jokiranta kommentoi Eremenkon siirtoa seuraavasti.

– Olemme tehneet suunnitelman ennen kauden alkua miten toimimme, jos meillä pelaajia loukkaantuu eri pelipaikoilla. Ensimmäisen Veikkausliiga-pelin jälkeen meillä oli keskikenttäpelaajista loukkaantuneina Tomas Castro, Vertti Hänninen ja Robbie Malolo. Meidän nykyiset keskikenttäpelaajat ovat suoriutuneet hyvin ja esimerkiksi Roope Pyyskänen ja Hannes Woivalin ovat tehneet Veikkausliigadebyyttinsä, mistä olen todella iloinen. Touko- ja kesäkuussa pelataan kuitenkin paljon pelejä ja Romanin hankinta tuo meille leveyttä keskikentälle, jossa meidän pelin vaatimukset ovat kovat ja rasitus on suurta. Uskon että Romanin rinnalla meidän nuortenkin pelaajien on helpompi pärjätä vielä paremmin.

- Roman tuo valtavalla kokemuksella ja osaamisella valtavasti lisää tälle joukkueelle. Viime vuonna Hongassa myös nähtiin miten paljon ja millä vauhdilla hän edelleen pystyy juoksemaan keskikentällä. Hän sopii pelitapaamme erinomaisesti.

Roman Eremenko on Gnistanin kokoonpanossa jo sunnuntain kotiottelussa Hakaa vastaan.

vko.20 // 15.5.2024
Lisää uutisia