AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.18 // 2.5.2024

Antti Niemi arvostaa nuorena ulkomaille lähteneitä – ”On rohkeaa lähteä tuollaiseen maailmaan”

Antti Niemi arvostaa nuorena ulkomaille lähteneitä – ”On rohkeaa lähteä tuollaiseen maailmaan”

Antti Niemi arvostaa nuorten rohkeutta lähteä ulkomaille. (Kuva: Juha Tamminen)

Suplan Veikkausliiga-podcastissa on tällä kertaa vieraana Juho Kilo, joka lähti jo 16-vuotiaana Saksaan HSV:n akatemiaan. Huuhkajalegenda Antti Niemi nostaa hattua nuorena ulkomaille lähteneille.

Kilo vietti neljä vuotta HSV:n organisaatiossa ja teki tänä talvena sopimuksen FC Hakan kanssa. Viime vuosien aikana useita ulkomaalaisiin akatemioihin lähteneitä pelaajia on palannut Suomeen ja Veikkausliigaan.

- Niitä reittejä on niin monta. Siihen kuuluu, että jotkut ovat nuorempana vähän valmiimpia ja joillakin se aikuistuminen kestää kauemmin. 16-17-vuotiaina ihmiset ovat hyvin erilaisia, jotkut saattaa olla hyvin kypsiä ja osavat ottaa haasteet vastaan, mitä elämä ja urheilu heittää, ja toisilla se on vähän vaikeampaa. Ei siihen mitään yhtä formaattia ole.

Niemi pelasi itse yli useita vuosia Veikkausliigassa ennen siirtoaan ulkomaille. Niemen mukaan, jos hänelle olisi tarjottu akatemiasopimusta nuoruudessa, olisi hän siihen todennäköisesti tarttunut.

- Äkkiseltään, jos tässä pitäisi jotain konkreettista sanoa, niin kyllä minä väitän, että joku saa mahdollisuuden mennä huippu saksalaisseuran akatemiaan, niin kyllä minä käyttäisin sen.

Niemi muistuttaa, etteivät Suomeen palaajien ole syytä tulla häntä koipien välissä, vaikkeivät kirkkaat valot vielä avautuneetkaan.

- Minua ärsyttää sellaiset maitojuna-keskustelut. Mielestäni se on rohkeutta ja se on rohkeaa lähteä tuollaiseen maailmaan.

Niemen ja Kilon ajatuksia on kuunneltavissa lisää Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

vko.20 // 15.5.2024
Lisää uutisia