AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.18 // 2.5.2024

Ennakko: VPS-FC Lahti

Ennakko: VPS-FC Lahti

Kuva: APOLLO PHOTO

VPS pyrkii jatkamaan ilmiömäistä nousukiitoaan, kun Raidan vieraaksi Lemonsoft Stadionille saapuu FC Lahti.

Kahden viime ottelun dramaattisten tapahtumien ja sykähdyttävien voittomaalien jälkeen, Vepsulla on kasassa jo 10 pistettä kolmen voiton ja yhden tasapelin turvin. FC Lahden kauden aloitus on ollut puolestaan yskivä, ja lahtelaiset ovat sijoittuneet toistaiseksi sarjan häntäpäähän.

FC Lahti on neljän kierroksen jälkeen yhä ilman avausvoittoa. Toisaalta myös vastustajat ovat olleet etukäteen mestaruustaisteluun povattuja nippuja. Yksi voitto voi nostaa lahtelaiset kuitenkin nopeasti ylempään keskikastiin ja mitalitaistoon tasaisessa sarjassa.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela on tyytyväinen joukkueen täyteen treeniviikkoon. Perjantain vastustajaa analysoidessa Nuorela kokee, että FC Lahden suurin ongelma on ollut toistaiseksi maalinteko hyvästä ja pirteästä pelistä huolimatta.

- Meillä on hyvä ja täysi treeniviikko takanamme. Olemme nähneet kentällä hyvää tekemistä, ja olen todella tyytyväinen viikkoomme.

- Lahti tarvitsee voittoja ja maaleja. Vaikka alku on ollut vaikea maalien suhteen, Lahti on silti pelannut pirteästi. Joukkue on uudistunut viime vuodesta, ja kyseessä on aktiivinen ryhmä kentän molempiin suuntiin. Odotettavissa on hankala peli molemmille osapuolille, Nuorela toteaa.

FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg kertoo, että Lahti on keskittynyt viikon aikana hyökkäyspelin viimeistelyyn.

– Lähdimme aurinkoisesta Lahdesta matkustamaan kohti Vaasaa. Olemme napanneet edellisestä pelistä mukaamme energisyyden ja asenteen. Sen pitää olla miniminä huomenna kentällä. Tällä viikolla olemme panostaneet paljon hyökkäyksellisiin asioihin. Nälkäisyys ja halu oppia ovat näkyneet kentällä. Olemme terävöittäneet päätöksiä ja ratkaisuja viimeisellä kolmanneksella.

- Matkustamme innolla Vaasaan katkaisemaan vastustajan pitkää tappiotonta putkea, Lindberg kertoo.

Nuorela kertoo, ettei joukkuetta painaneet loukkaantumiset ja sairastelut vaivaa enää ryhmää sen pahemmin.

- Muun muassa Tepon (Marttinen) tilanne on hyvä. Hän on käytettävissä perjantaina, ja selvisimme hänen suhteen täten säikähdyksellä. Uusia takapakkeja ei ole nähty, ja he, jotka ovat poissa kuvioista, ovat menneet kuntotutumisen suhteen selkeästi eteenpäin. Muutamien kohdalla mennään ihan varman päälle, ja tilanne on sen verran hyvä, ettei meidän tarvitse peluuttaa ketään väkisin, Nuorela kertoo.

FC Lahti joutuu metsästämään avausvoittoa ilman pelikieltoista Mikko Viitikkoa. Lisäksi kokoonpanosta puuttuvat varmasti Pablo Andrade, Topias Inkinen ja Daniel Koskipalo.

Erotuomari: Antamo Dennis
AET 1: Vihreävuori Riku
AET 2: Kuukasjärvi Arttu
4.ET: Kuloaro Robin


VPS - FC Lahti Lemonsoft Stadionilla perjantaina 3.5. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: VPS:n verkkosivut, FC Lahden verkkosivut
vko.20 // 15.5.2024
Lisää uutisia